Hulp bij aanvragen zorgtoeslag & belasting aangifte MBO-ers


Scholingstype:

Themabijeenkomst

Categorie:

Communicatie en persoonlijke ontwikkeling

Organisatie:

Frans van Delft

Kosten:

N.v.t.

Locatie:

Raadhuisplein 16, Drunen

Startdatum:

14-03-2022

Inschrijven voor:

11-03-2022

Vervolgdata:

N.v.t.

Lestijd:

19:30 tot 20:30

Docenten:

Frans van Delft

Er zijn nog 8 plaatsen beschikbaar.

Samenvatting

MBO-ers lopen geld mis omdat ze toeslagen niet kennen, blijkt uit onderzoek van het NIBUD. Frans van Delft legt hier meer over uit en helpt je deze avond om de aangifte te doen zodat je gelijk het resultaat ziet.

Inhoud cursus

Veel mbo-studenten weten niet dat ze geld van de overheid kunnen krijgen, zoals een zorgtoeslag. Dat terwijl een kwart van de mbo’ers met financiële problemen te maken heeft. Dat blijkt uit het mbo-onderzoek 2021 van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Het instituut deed onderzoek onder ruim 1200 mbo’ers van verschillende opleidingsniveaus.

,,Als je geen zorgtoeslag aanvraagt, ontbreekt er zomaar duizend euro per jaar op je rekening”, stelt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart.

Hetzelfde geldt in grote lijnen voor het doen van belastingaangifte. Slechts een derde van alle mbo’ers deed dat. Terwijl volgens het Nibud studenten met bijbanen die wél belastingaangifte doen al snel 180 euro terugkrijgen van de belastingdienst.

Om deze reden krijg je tijdens deze avond hulp bij het aanvragen van je zorgtoeslag en de belastingaangifte. Je gaat er gelijk praktisch mee aan je slag, dus neem je laptop / telefoon + DigiD mee. Dan zie je tijdens deze avond al waar je recht op hebt.

Inschrijfformulier