E-learning, wat houdt dat in?

Interactief leren in je eigen tijd, tempo en op je eigen plek? Dat kan door middel van e-learning! We bieden hieronder een aantal e-learning mogelijkheden. Het is fijn kennis op te doen op deze manier waarin ook vaak gebruik wordt gemaakt van filmpjes. Het kan een prima aanvulling zijn op het cursusaanbod.

Zelf aan de slag? Bekijk hier het e-learning aanbod:

elearning afbeelding

Versterkend gesprek / Grenzen stellen / Empowerment / Netwerkversterken / Omgaan met emoties / Vrijwilligers begeleiden. Als je vrijwilligerswerk doet, neem je natuurlijk ook altijd jezelf mee. Jouw kennis en de manier waarop je met mensen en emoties omgaat, zijn uniek voor jou. Deze zes korte online trainingen geven je nuttige handvatten. Zo kun je met nog meer plezier en zelfvertrouwen je vrijwilligerswerk doen.

Humanitas e-learning
elearning afbeelding

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt u op weg bij het vinden van financiering van uw project. Of u vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in uw buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.

Online cursus fondsenwerving
elearning afbeelding

In deze module kan iedereen die dat wil, aan de hand van vragen en video’s, basiskennis opdoen over wat ‘Niet zichtbare beperkingen’ zijn en leren hoe je hiermee in je communicatie rekening kunt houden. Denk hierbij aan beperkingen zoals een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel (NAH) of een vorm van autisme.

Niet zichtbare beperkingen
elearning afbeelding

De E-learning module Instructie Evenementenverkeersregelaar vervangt de klassikale instructie welke door de politie door het hele land werd gegeven. De Instructie is een initiatief van SVNL en Politieacademie en wordt mede mogelijk gemaakt door NOC*NSF, Atletiekunie, KNBLO, KNMV, KNSB, KNVB, KNWU, NTFU, en NWB.

Verkeersregelaars bij evenementen
elearning afbeelding

Met deze vitaliteitsscan brengt u in tien minuten in kaart hoe uw organisatie ervoor staat. Zijn er verbeterpunten waarmee u de organisatie een stap verder kunt helpen of heeft u de basis in uw organisatie goed op orde? In totaal beantwoordt u 30 vragen. Deze zijn verdeeld over zes thema’s: organisatie, beleid, bestuur, werken met vrijwilligers, financiële mogelijkheden en publiciteit. U krijgt de uitslag van de scan direct te zien.

Hoe vitaal is uw vereniging, organisatie?
elearning afbeelding

Anne-mie Sponselee gaat in dit mini college in op de voordelen van het effectief inzetten van zorgtechnologie in zorg en welzijn. Wat is zorgtechnologie nu eigenlijk? Wat moet deze technologie dan kunnen? En tegen welke uitdagingen lopen we op dit moment aan? Is zorgtechnologie de zorg van de toekomst?

Volg de korte minicolleges van Fontys.
elearning afbeelding

Op basis van wetenschappelijk onderzoek bespreekt dr. Eric Schoenmakers maandelijks een aan eenzaamheid gerelateerd onderwerp. Schoenmakers promoveerde op het onderwerp ‘eenzaamheid’ aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij is auteur van het boek Coping with Loneliness. Momenteel is Schoenmakers onder andere werkzaam bij de opleiding Toegepaste Gerontologie aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Lees hier meer over eenzaamheid.
elearning afbeelding

Welkom bij de Free Learning Module ‘Vitaliteit’ vol met weetjes en tips over gezond werken en leven.

Leer meer over vitaliteit en gezond leven.
elearning afbeelding

Welkom bij deze Free Learning module ‘Zelfredzaamheid’. Aan de hand van 19 vragen leer je meer over het belang van zelfredzaamheid en hoe dit bij anderen kunt stimuleren.

Zelfredzaamheid vergoten.
elearning afbeelding

Via allerlei filmpjes van situaties in de sport met kinderen met een vorm van autisme. Bron NOC*NSF

Autisme in de beeld
elearning afbeelding

In deze module leer je aan de hand van 22 vragen hoe je goed in gesprek gaat en misverstanden kunt voorkomen.

Goed in gesprek
elearning afbeelding

Aan de hand van 19 vragen leer je wat je kan doen in het geval van agressie in de zorg.

Omgaan met agressie
elearning afbeelding

Leer hier hoe je een versterkend gesprek kunt voeren.

De kracht van een goed gesprek