Vrijwilligersmarkt


Gelukszaaiers gezocht!

Vrijwilligersmarkt 11 april 15:00-20:00 uur Voorste Venne

Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligerswerk zorgt voor een groter geluksgevoel. Vrijwilligershuis Heusden wil dit geluk met je delen en organiseert daarom op 11 april een vrijwilligersmarkt in De Voorste Venne in Drunen.

Is er bij jou nog ruimte voor meer geluk of ben je op zoek naar meer geluk? Kom dan een kijkje nemen en ontdek wat jij zou willen doen om met jouw inzet de wereld een klein beetje mooier te maken.

Kom je geluk beproeven Vrijwilligers maken mensen blij. Waarom ze dat doen is heel verschillend. Nieuwe mensen ontmoeten? Iets doen waar je goed in bent? Je kennis en vaardigheden bijhouden? Iemand blij maken? Zinvol bezig zijn? Je netwerk uitbreiden? Bouwen aan je cv? Wat je reden ook is, vrijwilligerswerk is leuk, ongelooflijk divers en maakt je zelf ook gelukkiger!

Nieuwsgierig geworden? Benieuwd naar de mogelijkheden? Kom je dan oriënteren op een vrijwilligersbaan of korte (eenmalige) klus die bij jou past.

Bezoek op 11 april tussen 15.00 en 20.00 uur de gratis Vrijwilligersmarkt bij De Voorste Venne in Drunen.

Wat is er te doen? Zo’n 25 organisaties op allerlei gebieden presenteren zich. Ze staan te popelen om met jou in gesprek te gaan. Vind wat bij jou past: sport, natuur, cultuur, maatschappelijk of zorg. Je kunt er ook een talentencheck doen, snuffelen in het cursusaanbod en de vacaturebank, meedoen aan een speeddate, in gesprek met de vrijwilliger van het jaar, deelnemen aan een workshop geluk, de geluksmatch invullen en al je vragen stellen over vrijwilligerswerk in het algemeen.

De geluksmatch Wie of wat maakt jouw gelukkig? Doe de geluksmatch en kijk welke organisatie of wat voor soort vrijwilligerswerk bij jou past. Beproef je geluk, doe mee met de match en maak kans op leuke prijzen.

Workshop Geluk door Lia van Galen, directeur Actief Zorg 15.30 tot 16.15 en van 19.00 tot 19.45 Lia van Galen is directeur van zorgorganisatie Actief Zorg. In 2014 startte de organisatie met werken vanuit de gedachte: ‘gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten.’ Als thuiszorgorganisatie zijn de medewerkers onderdeel van het leven van de klant. Daarom wil Actief Zorg een bijdrage leveren aan het geluksgevoel van zowel haar medewerkers als haar klanten. Geluk zit vaak in kleine dingen. En het zijn nou net die kleine dingen waarmee Actief Zorg het verschil kan maken. Dat kleine beetje extra aandacht, oplettendheid, toewijding… Lia vertelt in deze workshop over hoe verbinding gelukkig maakt. Hoe belangrijk vrijwilligers zijn en hoe ieder mens geluksmomenten kan ervaren en een geluksgevoel kan overbrengen door echt naar elkaar te kijken en verbinding te maken.

Workshop Positieve Gezondheid, GGD Hart voor Brabant 16.15 tot 17.00uur. Algemene informatie over Positieve Gezondheid; bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Aan de slag om uw eigen ‘positieve gezondheid’ in kaart te brengen.

Voor de workshops Geluk en Positieve gezondheid is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Je kunt je aanmelden via de website www.vrijwilligershuisheusden.nl Voor de vrijwilligersmarkt is het niet nodig om jezelf aan te melden.

Kom ook geluk zaaien op de vrijwilligersmarkt. Graag tot ziens op 11 april!