Vrijwilligersmarkt


Gelukszaaiers gezocht!

Vrijwilligersmarkt 11 april 15:00-20:00 uur Voorste Venne

Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligerswerk zorgt voor een groter geluksgevoel. Is er bij jou nog ruimte voor meer geluk of ben je op zoek naar meer geluk? Kom dan een kijkje nemen en ontdek wat jij zou willen doen om met jouw inzet de wereld een klein beetje mooier te maken. Vrijwilligers maken mensen blij. Waarom ze dat doen is heel verschillend. Nieuwe mensen ontmoeten? Iets doen waar je goed in bent? Je kennis en vaardigheden bijhouden? Iemand blij maken? Zinvol bezig zijn? Je netwerk uitbreiden? Bouwen aan je cvJe bent welkom om je te oriënteren op een vrijwilligersbaan of korte (eenmalige) klus die bij jou past.

Vraag en aanbod: Zo’n 30 organisaties op allerlei gebieden presenteren zich. Vind wat bij jou past: sport, natuur, cultuur, maatschappelijk of zorg. Je kunt er ook een talentencheck doen, snuffelen in het cursusaanbod van de Vrijwilligersacademie en de vacaturebank, meedoen aan een speeddate, in gesprek met de vrijwilliger van het jaar, de geluksmatch invullen en al je vragen stellen over vrijwilligerswerk in het algemeen. Beproef je geluk, doe mee met de match en maak kans op leuke prijzen.

Workshop over Geluk door Lia van Galen, directeur Actief Zorg om 15.30u en om 19.00u. Haar organisatie werkt vanuit de gedachte: ‘gelukkige medewerkers zorgen voor gelukkige klanten.’ Lia vertelt in deze workshop over hoe verbinding gelukkig maakt. Hoe belangrijk vrijwilligers zijn en hoe ieder mens geluksmomenten kan ervaren en een geluksgevoel kan overbrengen. Wil je zeker van een plaatsje, meld je hier dan alvast aan.

Workshop Positieve Gezondheid door GGD Hart voor Brabant om 16.15u tot 17.00u. Bij Positieve Gezondheid ligt het accent niet op ziekte, maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Ga aan de slag om uw eigen ‘positieve gezondheid’ in kaart te brengen.  Wil je zeker van een plaatsje, meld je hier dan alvast aan.

Loop gewoon binnen in de Voorste Venne op donderdag 11 april, de koffie/thee staat klaar. Voor de vrijwilligersmarkt is het niet nodig om jezelf aan te melden.